gästspel

Lorca i ljus och mörker

22 maj kl. 19:00

Våren 2019 presenterar Christianstads Motettkör ett nytt spännande konsertprogram med fokus på texter av den spanske poeten och dramatikern Federico Garcia Lorca, som levde och verkade i början av 1900-talet.

Bilder från Wikipedia

För kör a capella är hans mest sjungna dikter komponerade av Einojuhani Rautavaara i Suite de Lorca, och dessa dramatiska stycken får vi höra Motettkören framföra liksom Martin Bagges kompositioner på andra Lorca-dikter.


För att riktigt lyfta fram den spanska karaktären i programmet har vi engagerat gitarristen Claes Ottelid, som är lektor vid musikhögskolan i Malmö liksom Motettkörens dirigent Lena Ekman Frisk. Claes Ottelid ackompanjerar kören i ett verk av Mario Castelnuovo-Tedesco: Romancero Gitano. Förutom dessa godbitar kommer Claes Ottelid att framträda med sin flamencogitarr i några solosånger med texter av Lorca.


Starka känslor, eldiga toner och laddade berättelser utlovas.

Biljetter:

Biljetter till detta arrangemang bokas hos Kristianstads Teaterförening.


Biljettpris: 180kr. Ungdom(upp till 26år)/student får 50% rabatt.

Vi har även grupprabatter.

Bokning av teaterbiljetter gör du genom att e-posta till kristianstad.tf@riksteatern.se alternativt ringa 044 - 12 58 20.


Scenpasserbjudande: Våra medlemmar får 5% rabatt/föreställning, upp till 40%.

Kristianstad Teaterförening

Kristianstad teaterförening  är en del av Riksteatern och är en ideell förening som verkar för att arrangera gästspel i Kristianstads Kommun. Teaterföreningen föddes 1933 och fyllde alltså 80 år 2013.

Det är en av Sveriges största teaterföreningar under Riksteatern med över 1300 medlemmat. De arrangerar varje år 80-90 gästspel i kommunen. Man anordnar också teaterresor inom Sverige och Danmark.

Kristianstads Teater är huvudscen men föreställningar ges också på Kulturhuset Barbacka och på Konserthuset. Dessutom arrangeras gästspel i Östra Sönnarslöv, Tollarp, Arkelstorp, Ekestad, Åhus, Mjönäs, Djurröd, Degeberga, Everöd, Önnestad, Huaröd och på Ivö.

Besöksadress:

Djurrödsbyväg 115

291 92 Kristianstad

© Rickarums Bya Teater

Telefon & mail:

044-32 80 31

kontakt@rickarumsbyateater.se