Konsert


Canyons spelar i Djurröds Loge

Augustikonsert i Rickarums Bya Teater


Vi hälsar er hjärtligt välkomna till årets augustikonsert, med Canyons medverkan som orkester och som vill ge vår publik en minnesrik kväll.

Coronapandemin satte punkt 2020 för all kulturell verksamhet, konserter och teater och verksamheten fick låg prioritet.

Våren 2022 är allt på nystart och teatern har haft sin sommarteater
Så tuktas en pågablära – och nu är det aktuellt med vår augustikonsert. Världsläget och situationen på nystart av den ordinarie orkestern har gjort att det fanns problem att lösa, men det kom som en skänk från ovan genom Jonnys kontakter med musiker.


Thomas Andersson som är ledare för Canyons informerade Jonny som tidigare musiklärare sitt sommarprogram för orkestern. Canyons gör en sommarsatsning från maj till september månad tillsammans med soloartister från Kristianstad. De var oerhört framgångsrika i sin bokning och med upplägget. Det var bokningar från Kalles Loge till Liseberg och övrigt i hela södra Sverige med varierande platser från dansmusik till konserter. Ingen tvekan fanns det var att titta i almanackan och finna en lämplig kväll för augustikonsert i Djurröd.


Nu är vi här och väntar på en underhållande konsert med Cayons tillsammans med Jessica Sjöholm och Conny Nilsson som soloartister. Koppla av och njut vad musiken kan ge oss i denna kväll.


 Välkomna!

Canyons
Canyons orkester, dansband, startades 1973 av Thorsten Johansson från Alvesta, Sverige. Canyons började spela 1974 och var ett framgångsrikt band med många framgångsrika låtar och musiker. De spelade in låten "Jag har väntat på dig" (En svensk version av ABBA:s I've Been Waiting for You) och hamnade på svensktoppen 1975.


1984 tog Thomas Andersson över ledningen för bandet och hemvisten var nu Bromölla. Bandet kom att bli ett av 80-talets mest kända turnerande band i parkerna/dansrestaurangerna.

1992 tog Canyons paus efter ett gemensamt beslut.
2011 återbildades Canyons. Thomas Andersson startade då upp med en ny konstellation!
Många av Canyons inspelningar finns med på samlings-skivor från Marianne Records, Mr-Music m.fl.

 

Jessica Sjöholm, född 17 mars 1978 i Tomelilla och är en svensk sångerska boende i Kristianstads kommun. 2001–2008 sjöng hon i dansbandet Wizex. Hon deltog i Idol 2005, trots att hon redan sjöng med ett etablerat band. Där gick hon vidare den 6 september 2005, men valde sedan att avstå för att satsa på Wizex. Sjöholm slutade i Wizex i mars 2008.
I februari 2010 singeldebuterade hon som soloartist med "Love Will Shine/Feels Like Forever".

Efter tiden i dansbandet Wisex fortsatte Jessica sin solokariär och engagemang och har även sedan något år tillbaka etablerat sig som fast sångerska och medlem i Canyons orkester.

 

Conny Nilsson, född 1953 i Kristianstad, är en svensk dansbandssångare som varit medlem i Berth Idoffs mellan 1974 och 2000.
Conny Nilsson är sedan 2003 medlem i dansbandet Erik Lihms från Värmland. 2010 efterträdde han Göran Lindberg som sångare i Matz Bladhs orkester från Falkenberg.

Han har även under senare tid medverkat i olika orkesterkonstellationer och etablerat sig också som soloartist tillsammans med sin gitarr. Han har kvar sin bostadsort i Kristianstads kommun som han utgår ifrån för att medverka i officiella och informella engagemang.Biljetter

Vuxen            250 kr
Unga 0-19 år 180 krWeb-försäljningen börjar 27 juli kl. 12.00.

Klicka på Kulturbiljetters logga här brevid för att komma till biljettkassan eller på önskad dag i kolumnen till höger.

Bilden är från Augustikonserten 2012 "Broken and reborn".

Speldag

Augustikonsert

Augustikonserterna startades upp 2008 med ett musikaliskt sammansatt arrangemang tillsammans med Bya Teaterns medlemmar för firandet av Leroy Andersons 100 års jubileum.
Tanken som uppstod till denna konsert var vid ett sammanträffande mellan Jonny Jangtun och Barbro Pergård på sopstationen i Tollarp. Lämplig tid var att lägga ett arrangemang i augusti som fortsättning av teaterns verksamhet under juli månad.


Orkestern som bildades blev av internationell karaktär och sammansatt av musiker från Sverige och Öst Europa under ledarskap av Jonny Jangtun.


Arrangemanget blev en stor succé och besökes av familjen Leroy Andersons fru och söner som var på besök i Kristianstadstrakten och det område i Bjärlöv som Leroys far och föräldrar utvandrade från.


Det blev ett årligen återkommande publikmässigt lyckat arrangemang och varje år har haft sitt tema som musikaler, filmmusik osv.


Servering


Vid entrén går det även att köpa serveringsbiljett till pausen för 50 kr per kuvertet. Serveringen består av kaffe, te eller saft inkl. påtår och till detta en bakelse.

Kiosk

Innan föreställningen samt i pausen finns kiosk för den som vill. Där har vi försäljning av glass, godis, läsk och mineralvatten, samt kaffe och te.


Parkering


Parkering hos Rickarums Bya Teater är alltid gratis. Genom samarbete med Djurröds församling erbjuder vi parkering vid församlingshemmet.

Från parkeringen är det ca. 100 meter till teaterlokalen.

Personer med rörelsehinder kan parkera på teaterns tomt efter samråd med våra parkeringsvakter.